Triggerpunkt-behandling med nåler

På klinikken har vi langvarig og god erfaring med triggerpunktbehandling med nåler. Teknikken brukes når vi jobber med smertefulle triggerpunkter i muskulaturen hos pasienten. Her brukes en akupunkturnål som stikkes gjennom huden og inn i muskelen. Behandlingen er spesifikk, målrettet og svært effektiv. Kalles også IMS (intramuskulær stimulering), TPN (Triggerpunktbehandling med nåler) eller dry needling.

Hva er forskjellen mellom triggerpunktbehandling med nåler og akupunktur

De to behandlingsmåtene kan minne veldig om hverandre og kan være lett å forveksle. Tradisjonell akupunkturbehandling stammer fra kinesisk tradisjon og regnes som å være alternativ behandling. Triggerpunktbehandling med nåler, som vi praktiserer på Heimdal Medisinske Senter Fysioterapi er mer vestlig orientert behandling av knuter eller triggerpunkter i muskulaturen, hvor man bruker en nål for å nå inn i selve muskelbuken.

Hvordan virker triggerpunktbehandling med nåler?

Man har i dag grunnlag for å si at akupunktur løser opp muskulære spenninger og triggerpunkter. Sannsynligvis skyldes dette den lille skaden inne i muskelvevet som akupunkturnålen lager. Samtidig frigjøres ulike hormoner og signalstoffer under behandlingen.

Når kan triggerpunktbehandling være aktuelt?

Behandlingen brukes for et vidt antall diagnoser og lidelser, hvor smerter og stivhet i muskulatur er hele eller deler av problemet. Fysioterapeuten vurderer i samråd med pasienten om dette kan være et av flere aktuelle tiltak i behandlingen.

Kontakt

Ringvålveien 5
7080 Heimdal
Se kart

Tlf. Ole-Martin: 997 74 133
Tlf. Jonas: 928 46 077

Epost: post@hmsfysio.no

Besøk gjerne vår Facebookside

Åpningstider

Man - fre — 08.00 - 15.30
Ellers etter avtale.

Priser

Førstegangsundersøkelse kr 600,-
Behandling kr 500,-
Trykkbølgebehandling kr 700,-