Kols trening

Gruppetrening

Hva er kols trening?

Kols trening er en gruppetrening for de med KOLS. Treningen har fokus på styrke- og utholdenhetstrening, men også bevegelighet, avspenning og mobilisering av sekret. Innholdet er basert på anbefalinger og forskning.

Hvorfor er trening viktig for de med kols?

Mennesker med kols er ofte mindre fysisk aktiv på grunn av sykdommen sin. Dette er ofte forbundet med økt grad av pustebesvær. Inaktivitet over tid vil føre til at yteevnen og pustebesværet kommer ved mindre anstrengelse enn tidligere. Gjennom trening vil man kunne økte yteevnen og oppnå mindre grad av pustebesvær ved samme anstrengelse. Trening kan på denne måten bidra til at man fungerer bedre i hverdagen, noe som også er forbundet med økt livskvalitet. Vi vet også at trening er kjent med å redusere risikoen for livsstilsykdommer. Økt fysisk aktivitet bidrar også til mobilisering av sekret, noe som reduserer risikoen for infeksjoner og kols-forverrelser.

Hvem passer kols trening for?

Kols trening passer for de med kols som har et mål om å være mer fysisk aktiv. Hos oss tilpasses treningen hvert enkelt nivå i en trygg og sosial arena. Målet er å øke deltagerne sin yteevne, kapasitet og livskvalitet gjennom trening som gir høyere belastning enn hva man får gjennom vanlig hverdagsaktivitet.

Hvor ofte gjennomføres kols trening?
Kols trening gjennomføres to ganger i uken.

Varighet på kols trening:
45-60min.

Pris:
kr 150,- per gang.

Noe for deg eller bekjent av deg?
Ta kontakt med en av våre fysioterapeuter om du tror dette kan være noe for deg eller bekjent av deg, så gjør vi en vurdering av dette sammen.

Kontakt

Ringvålveien 5
7080 Heimdal
Se kart

Tlf. Ole-Martin: 997 74 133
Tlf. Jonas: 928 46 077

Epost: post@hmsfysio.no

Besøk gjerne vår Facebookside

Åpningstider

Man - fre — 08.00 - 15.30
Ellers etter avtale.

Priser

Førstegangsundersøkelse kr 600,-
Behandling kr 500,-
Trykkbølgebehandling kr 700,-