Balansetrening

Gruppetrening

Hva er balansetrening for eldre?

Balansetrening for eldre er en gruppetrening som har som hensikt å forebygge fall og ivareta funksjon gjennom fallforebyggende trening. Det vil være fokus på å trene balanse, både dynamisk og statisk, styrketrening av bein og trening av koordinasjon og utholdenhet. Vi gjennomfører før- og ettertester for å kunne dokumentere og vise hver enkelt sin effekt av treningen.

Hvorfor er balansetrening viktig?

Det å være mest mulig selvstendig i hverdagen er viktig for de aller fleste eldre. Både for å kunne bo hjemme, men også for å kunne utføre de aktivitetene som man ønsker. Utilstrekkelig funksjon og fall er dessverre vanlige faktorer som påvirker selvstendighet i negativ grad. Mange er dessuten redde for å falle, noe som øker inaktivitet og gjør at man havner i en ond sirkel. Fall og falltendens er en risikofaktor for alvorlige beinbrudd hos eldre. En av tre mennesker over 65 år faller hvert år. Fallforebyggende trening er et effektivt tiltak for å forebygge fall. Dette kan vi hjelpe deg med.

Hvem passer balansetrening for?

Gruppetreningen passer for eldre som er noe ustø ved gange og/eller de som ønsker å vedlikeholde sin funksjon i hverdagen. Både de med og uten ganghjelpemiddel er velkommen til oss.

Hvor ofte bør balansetrening gjennomføres?

Man bør trene flere ganger i uken. Vår gruppetrening gjennomføres to ganger i uken. Vi kan hjelpe deg med øvelser til hjemmetrening.

Varighet på gruppetrening – balansetrening:
45-60min.

Pris:
kr 150,- per gang.

Noe for deg eller bekjent av deg?
Ta kontakt med en av våre fysioterapeuter om du tror dette kan være noe for deg eller bekjent av deg, så gjør vi en vurdering av dette sammen.

Kilder:
https://nhi.no/sykdommer/eldre/diverse-problemstillinger/fall-og-fallskader-hos-eldre/

Kontakt

Ringvålveien 5
7080 Heimdal
Se kart

Tlf. Ole-Martin: 997 74 133
Tlf. Jonas: 928 46 077

Epost: post@hmsfysio.no

Besøk gjerne vår Facebookside

Åpningstider

Man - fre — 08.00 - 15.30
Ellers etter avtale.

Priser

Førstegangsundersøkelse kr 600,-
Behandling kr 500,-
Trykkbølgebehandling kr 700,-